Gitaarles en critical alignment

Gitaarles in Haarlem

Gitaarles en critical alignment

In 2018 heb ik de drieënhalfjarige lerarenopleiding aan het Critical Alignment Yoga & Therapie Instituut te Amsterdam afgerond. Aansluitend heb ik in 2019 de Critical Alignment Therapie opleiding met succes voltooid.

Veel mensen in onze samenleving hebben rug-, nek- en schouderklachten vanwege een verkeerde houding. Critical Alignement is erop gericht om door middel van oefeningen de ruggengraat en skeletdelen van het lichaam weer in hun natuurlijke stand te krijgen, waardoor men zonder spanning vrij leert bewegen. Critical Alignment is onder meer effectief tegen klachten als nekpijn, rugpijn en zelfs RSI (CANS).

Kennis van de anatomie van ons bewegingsapparaat is bij Critical Alignment essentieel. Omdat het leren bespelen van de gitaar fysiek belastend kan zijn voor de leerling, is bovengenoemde kennis goed toepasbaar bij het geven van gitaarles.

Critical Alignment principes helpen bij het oplossen van bepaalde technische problemen die de leerling tegen komt bij het leren bespelen van de gitaar. De meeste technische problemen los je op door gefocust te zoeken naar de juiste balans tussen ontspanning en aanspanning van bepaalde spiergroepen, en het ontwikkelen van kracht. Dit is precies wat bij Critical Alignment ook het geval is. Tevens is het zoeken naar ontspanning tijdens houdingen die men dagelijks niet gewend is aan te nemen (zoals bijvoorbeeld: het op de juiste manier vasthouden van een gitaar) een uitdaging.

Voor meer informatie over Critical Alignment, zie: criticalalignment.nl.

Geïnteresseerd?

Meld je gelijk aan voor een proefles!
Aanmelden